Na Janjskim otokama, ali doslovno na otokama uz žubor vode koja se razlijeva nalazi se mali restoran, a u blizini suvenirnica i smještaj u ovom domaćinstvu. Do njega se ide dugim drvenim i uskim mostom ukrašenim cvijećem i porukama. Miris hrane požuruje svakog posjetioca ali nemoguće je tuda žuriti. Pažnju privlači bezbroj lijepih kadrova za fotografisanje. Prirodna vodena atrakcija je dodatno obogaćena porukama, cvijećem i drugim ukrasima koji privlače pažnju i opuštaju.

Dragana je uvijek vrijedna i nasmijana, a kod nje se mogu probati najbolji proizvodi iz ovog kraja. Sir pletenica, kajmak, riba, domaći sokovi, uštipci, pite, kolači. Raspolažu smještajnim kapacitetima i zanimljivom suvenirnicom u kojoj nude različite proizvode. Pored Dragane još nekoliko domaćinstava nudi slične usluge pa ako nema mjesta kod Dragane, prošetajte se kroz  ovo izuzetno mjesto.

Janjske otoke su najposjećenije u ljetnom periodu, a zimi je većina domaćinstava zatvorena pa planirajte posjetu od kad otopli pa dok ne zahladi.

Poveži se sa nama

Ostale priče

logo-dinardica

Kreiraj svoje putovanje